Restaurantul Philippe, Bucuresti

postat de zuza 18 10 2006

restaurantul asta e pe Maria Rosetti, prin centru. merg relativ des cu mai multi prieteni si in general e pretty ok, insa trebuie sa recunosc ca am trait multe gafe din partea lor, chiar daca preturile sunt destul de mari si locul cu relativ multe pretentii.

first of all, fac gura daca esti imbracat sport, chiar si daca esti client relativ fidel, ceea ce mi se pare o porcarie.

second, intr-o zi cand am stat jos la subsol a aparut out of the blue un gandac, care s-a urcat pe piciorul unui prieten de-al meu. cand le-am zis ospatarilor au zis ca sa nu ne facem grija ca e doar din canalizare. blah. as if i care de unde e gandacul, point is ca nu are ce cauta in restaurant si ca trebuia sa ne pupe si picioarele ca sa mai venim si alta data dupa faza asta (ceva din partea casei, sau ce stiu eu..)
alta manie a ospatarilor este de a nu asculta ce ii rogi sa schimbe la un fel de mancare, gen nu pune maioneza, pune sos de smantana; nu pune ulei normal, pune de masline, etc.

totodata, nu va aventurati la chestii care nu sunt pe meniu: nu o data chelnerii s-au gandit sa ne propuna ceva gen “pastruga” ca sa ne arda la bani..

si nu va speriati daca va apare pe nota de plata ceva numit “cuvert” in plus fata de ce comandati, care nici nu stiu exact ce e, insa trebuie sa platiti in plus pt asta (taxa pe tacam sau nu stiu ce naiba..)

in rest, enjoy your meal, mancarea e ok.. dar ca de obicei, aveti un pic de grija la personal 😉


Actions

Informations

6 responses to “Restaurantul Philippe, Bucuresti”

18 10 2006
XeNoN (13:56:07) :

daca n-ai fi scris si cateva cuvinte in engleza totul ar fi fost ok

18 10 2006
zuza (14:07:48) :

eh, asa vorbesc (scriu eu).. mea culpa dar si treaba mea, in acelasi timp 😉 e ca sa cand ti-as reprosa eu ca iti scrii nickname-ul alternativ cu o litera mica una mare. fiecare cu stilul lui.
altceva on topic? 😉

28 11 2006
Mihai (19:13:58) :

Cuvert gasesti peste tot, uneori semnifica “painea din partea casei” :), alteori inclusiv paharul adus inainte de masa (cum aduceau la La Mama, iarna, tuica si niste racituri, slaninuta, ceapa, masline). De asemenea mai include si alte nimicuri cum ar fi: smantana, ardei iute (astea pt ciorbe de obicei)
Cred ca-i mai preferabil sa dai 15-20k cuvert si sa-ti aduca tot ce trebuie, in portii maricele, decat sa dai 25k pe o lingurita de smantana, sau 30k pe un ardei iute (e adevarat ca avea codita poleita) :D.

13 02 2007
Adrian (01:42:41) :

“Cuvert” s-ar putea să fie o “traducere” a termenului “cover” (cu semnificatia de meniu!) pentru care în cele ţări străine, se plăteşte ca să le poţi consulta! Şi trebuie să le consulţi, că altfel nu poţi comanda! Dar scrie mărunt şi “clar” în subsolul ultimei file că se va taxa (1-2 euro!) fiecare exemplar adus la masă!

13 10 2007
Strimeni (11:58:28) :

Dragii mei,
Va marturisesc ca m-au surprins enorm comentariile voastre! Insa pe de alta parte, luand in consideratie faptul ca Romania e insetata de exprimare – si asta mai ales datorita anilor lungi in care nu s-a putut manifesta – exista tendinta asta de a critica si de cele mai multe ori, asa, fara rost…
Sunt o fiinta destul de pretentioasa (adica nu “inghit” orice, oricum si de la oricine) si de “umblata” prin cam toata lumea – spun asta datorita meseriei mele (agent de turism), nu pt a parea lipsita de modestie – si cu toate astea, Philippe mi-a placut enorm! Si mi-a placut tot: mancarea, service-ul, bauturile (mai ales Cosmopolitan-ul), personalul…
Chiar merita sa mergeti doar sa savurati si macar pt cateva ore sa va lasati acasa prostul obicei de a critica orice! Enjoy!!!

26 11 2007
xxx (04:05:50) :

alt tip de client salbatic: are 1 mil in buzunar si se duce la restaurant sa sufere.
– ce poti sa imi recomanzi?
– pastruga bla bla bla cu bla bla bla…este foarte buna
el, nu stie ce e aia, crede ca asa se numeste un preparat…cat poate sa fie ? 3 – 400 de mii. da adu-mi si mie o portie da nu normala…sa fie prajit in ulei de masline, mai mult sos te rog, la soteul de legume sa nu pui vinete, salata sa aiba si niste aaaaaaaa, parmezan ras. paine bineinteles prajita, dar tot asha mai multa, o cola cu gheata si lamaie cu un pahar dar sa fie proaspat spalat , asha sa se vada apa pe el si un pai. la salata otet balsamic si ulei de masline, neaparat si vreau si putin oregano separat asta sa imi pun eu cat vreau.
desert vreau o clatita cu mult zahar pudra peste ea, branza sa nu fie dulce sa fie telemea, o lingura de dulceata de visine peste si smantana separat. k (zambind)?

la sfarsit… doamne ce scump este!!! asta e m-am pacalit de data asta. macar ma scot ca nu dau spaga. dar de ce o fi trecut 3 lei in plus pe nota? lasa ca ma revansez data viitoare

data viitoare vine pregatit: un gandac intr-un servetel gasit acasa in raftul cu paine… cere un frape, il bea la sfarsit baga gandacul la capatul paiului si tipa cat il tine gura!
ospataaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrr!!!
ce e cu asta aici!??
– nu stiu, nu imi dau seama imi cer mii de scuze!!
– cheama un sef de sala!
vine…
imi cer scuze bla bla, vrajeala, sa stiti ca nu trebuie sa platiti este din partea casei. hopa, se lumineaza la fata 🙂

aveti noroc ca nu imi place mie scandalul, dar dupa ce mi s-a intamplat trebuia sa merg direct la opc sa va reclam

– vai va ramanem recunoscatori!!

ce o insemna asta? poate imi da sa mananc moca 🙂
oricum sa comand ceva scump, daca nu am eu solutiile mele 😀

vine mancarea, mananca tot, mai lasa cam o lingura de orez, dupa care isi smulge cu sete fire de par din cap le pune peste orez sa fie un contrast bun si zbiara din nou!!!!!!!
vine direct seful de sala isi cere iar scuze, se duce tipa la angajatii din bucatarie, anuleaza totul. nota de plata 0 lei. tips 0 lei
asa sa tot iei masa in oras, isi zice, parasind restaurantul….
MISION COMPLETE!!