Restaurantul Hong Kong, calea Grivitei, Bucuresti

postat de fraier 2 02 2007

… sau “chinezii din grivitei”, cum ne-au fost prezentati. Un restaurant extrem de inghesuit, cu usa de termopan (asa cam ca gheretele de paza), cu bodyguard la intrare (posibil sa fie necesar, nu stiu ce sa zic..), si cu un meniu foarte apetisant (mai putin la capitolul preturi). Din pacate, realitatea din meniu nu coincide cu realitatea din farfurie! Cu exceptia pastelor de orez si a plitei incinse de vita, care aveau un gust mai definit, toate felurile de mancare aveau acelasi gust – fad, dulce, greu, si gras. Indiferent de carnea, legumele, sau alte ingrediente ale mancarii. Pana si vita picanta era dulce. Deloc picanta, in orice caz.
Totul e condimentat cu glumele de prost gust ale ospatarului (mancarea nu-stiu-care contine chinez taiat bucati, tubul de bambus e un tomberon cu chinezi inauntru, afara n-a mai ramas sa latre nimic, etc), iar detalii mai exacte despre mancare nu prea poti sa obtii. Nu ca ar avea vreun sens, raspunsul e destul de simplu: e dulce, fara gust, si o sa te doara burta. 🙂 Acelasi ospatar a avut amabilitatea sa ia niste betisoare (atentie, nu sunt de unica folosinta!!) inainte sa termine persoana de mancat. Cand i le-a cerut inapoi, a primit o privire scarbita si dusmanoasa, si cateva secunde mai tarziu betisoarele… aceleasi, culese de la bucatarie din maldarul de vase murdare.
La plecare, veti fi surprinsi sa vedeti ca sosurile, pe care le-ai gasit pe masa cand ai venit, se platesc! 🙂 Ah, si inca o chestiune: Evitati cu orice pret toaleta!! O camaruta 1×1, cu lavoarul si wc-ul originale ale cladirii, presupun (deci de pe la 1930). Si cu o mizerie infecta, greu de descris in cuvinte. Bweah.


Actions

Informations

14 responses to “Restaurantul Hong Kong, calea Grivitei, Bucuresti”

6 02 2007
mtX (11:12:56) :

ai uitat sa spui ca, daca ai comandat mai multe portii dintr-un fel de mancare, vin toate la un loc pe o farfurie. Si, sincer, o farfurie cu 4 portii de orez, arata mai degraba a 2-2.5 🙂

3 04 2007
Tzu (09:57:59) :

Ai uitat sa prezintzi metoda unica de a face ceai:
Un dozator de apa (gen “la fantana”)

20 09 2007
bio (19:10:34) :

eu nu sunt de acord cu parerile ”de mai sus”. mergem la acest restaurant de ceva timp. consider ca este o chestie de gust, pur si simplu. am mai fost si la alte restaurante chinezesti in bucuresti, unde atmosfera era ”rafinata” si chelnerii ”seriosi” dar mancarea lasa cu adevarat de dorit. am mancat ”chinezarii” in multe locuri prin asia si mancarea de aici seamana cel mai mult cu retetele ”de la mama lor”. restaurantul arata intr-adevar cam ”scarry” – chiar si acum dupa renovare, farfuriile sunt descompletate, fetele de masa ciupite, dar mancarea nu cred ca poate fi criticata.
dati un exemplu de restaurant chinezesc care sa va statisfaca, daca asta e atat de jalnic, as fi chiar curioasa sa merg si sa mananc ceva mai bun- si sa ramana in aceeasi zona ”de preturi” evident.
chestia cu dozatorul de apa nu am inteles-o.. intotdeauna am baut ceai de iasomie care era … cu tot cu frunze..in ceainic !

20 09 2007
fraier (20:57:59) :

Un exemplu de restaurant chinezesc care ma satisface: Harbin, la piata Alba Iulia, langa Ruby Tuesday. Preturi mai mici, mancare mai buna, personal ok (nu cer sa fie chelnerii “seriosi”, dar refuz sa mi se aduca inapoi tacamurile din chiuveta sau alte gesturi jenante de gen). Comanzi 3 feluri de mancare si iti vin 3 feluri diferite. Comanzi 5 portii si iti aduce 5 farfurii. Nu ti se baga sosuri/etc pe gat. Nici o legatura cu “atmosfera”, “practica” si mancarea de la hong kong.

17 03 2008
ionut (18:05:44) :

mergeti acum la acest restaurant au un ospatar foarte bun care stie ce sa recomande nu ezitati eu ma duc cad e el de tura

eu merg acolo de doua ori pe saptamana si sunt foarte multumit si de mancare si de servire

sunt foarte multumit de un ospatar tinerel mai brunetel care an-tradevar stie ce sa recomande la un client

pe cand la alte restaurante ce comanzi aia ti-a duce fie buna fie rea nu se face asa trebuie sa vi si tu cu o parere.an fine eu sunt foarte multumit

* editat de admin: Robert, Ionut, sau cum te mai cheama… un comentariu e suficient, nu trebuie sa iti imparti parerea in 4 separate. Mai multa atentie pe viitor, multumim! *

11 04 2009
OLiX (13:08:37) :

ati mai fost recent acolo? eu am fost acum 2 saptamani si am mancat foarte bine si planuiesc sa merg si azi 🙂 sper sa nu fiu dezamagit.

21 01 2010
andrei (18:10:46) :

Restaurantul arata a bomba dar asta-i chestie uzuala pentru specificul asiatic si arabesc. asta este cultura. oricum mancarea este foarte buna dpdv meu, ospatarul este ok dar cea mai tare chestie care face toti banii, berea chinezeasca tsingtao care este dementiala. poate s-or mai fi schimbat din 2007. in schimbb harmin de care se zicea mai sus a cazut din corcodus rau de tot. am fost serviti aiurea, mizeria e cam aceeasi, portii minuscule, preturi ceva mai mari decat aici. templul soarelui l-am mai incercat, de la foisorul de foc. preturi mari, iar la mancare i-am prins cred pe picior gresit rau de tot, bambusul era putrezit iar ananasul avea gust de rugina de la conserva. servirea ok dar nu mai conta.
ar mai fi o bomba d-asta chinezeasca in dristor, langa blocurile noi de la new town. si acolo e ok, mancarea e destul de plain, servirea nu e altfel decat la o terasa de domne-ajuta. am mai fost la nan jing unde au servire ok dar te miros ca nu esti nan jing asa ca flit, cele mai astronomice preturi din galaxie, cele mai mici portii din lume. topul actual al preferintelor mele este asa:
1. Hong Kong – grivitei
2. Quin Bao – dristor
3. Hamin – alba iulia
4. nan jing – ana ipatescu cu occidentului
5. templul soarelui – foisorul de foc

11 06 2010
Alexa (12:36:57) :

Bravo Andrei! Sincer si eu sunt de acord cu tine, chiar se mananca foarte bine si preturi ok! Eu as adauga in lista, pe locul doi, restaurantul Orasul interzis, de pe silvestru, parca, doar ca acolo sunt destul de piperate preturile. Arata foarte bine, ospatarii f ok, mancarea f buna, dar la fel si preturile, pe masura. Aici la hong kong, eu am mancat si inainte de renovare si si dupa, si recunosc ca nu mi s-a intamplat niciodata cum a zis administratorul, si totusi sunt 4 ani… E adev, atmosfera e cam tipic asiatica, arabeasca, turceasca, dar asa e la ei – si ce ma bucura e ca chinezii aici vin si mananca, deci nu e asa de rau, nu? Iar.. e adev, farfuriile sunt descompletate, fete de masa ciupite, dar pana la urma, mancarea e fff buna! Iar cu ospatarii, nu mi s-a intamplat niciodata sa se poarte urat, acum depinde probabil si de cum te-ai purtat cu el (apropos admin-ului). Iar sosurile, ca le platesti – peste tot platesti sosurile! La orice restaurant! Si apropos, mie nu mi s-a intamplat sa imi aduca mai multe feluri de mancare pe aceeasi farfurie, indiferent de cat de multe feluri au fost – si am mers si doar 2 persoane, dar si 8! Diseara pap iar de acolo, dar imi iau la pachet! 😛

2 01 2011
schwartz (20:10:08) :

Sunt mare fun chinezeasa si am fost la ei ”acasa” de multe ori .
As zice ca Orasul Interzis e no 1 de departe !
Curatenie exemplara, mancare excelenta, decor de lux, terasa dichisita , ce-i drept un pic cam scump, dar face toti banii !!!

19 04 2011
sorina (19:00:11) :

O ambianta foarte palcuta la acest restaurant,decorul superb te simti extraordinar ,mancare este excelenta si sa nu mai zic de servirea promta si ambila a ospatarilor ,mai ales cel care ne-a servit pe noi.Un ospatar foarte dragut si amabil cu o voce tare placuta si zambetul frumos care te face sa te simti bine si sa nu regreti ca ai intrat in acest restaurant …dupa cum l-a strigat colegul lui cred ca se numeste ROBERT am fost placut impresionati de acest tip de felul cum ne-a servit si vorbit.Va recomand sa intrati in acest restaurant si daca se poate chiar sa fiti servit la fel de frumos si sa va simtiti bine…nota 10
De fiecare data cand o sa trecem prin Bucuresti cu siguranta o sa poposim la acest restaurant

1 09 2011
adola (13:21:51) :

restaurantul este groaznic, servirea lasa de dorit, personalul…. niste tigani imputiti, intr-un cuvant horror.Nu recomand acest asa zis restaurant nici macar dusmanilor mei. Atentie se scuipa in mancare sau daca nu farfuriile arata de parca nu ar fi fost spalate niciodata,iar la plecare esti intampinat de hoti sau de cersetori care sunt in gasca cu personalul. Oricum succes celor care vor sa traiasca o astfel de experienta.

26 09 2011
veronica (15:33:38) :

adola nush ce crezi u sincer dar intratevar nu este un restaurant de lux,sunt foarte multi tigani prin zona dar mancarea este excelenta.mie una imi place foarte tare si ma duc de foarte mult timp acolo.cat despre personal eu nu am vazut sa fie vreunu tigan,mai ales cel blond care iti recomanda cu caldura ceea ce este mai bun si mai gustos si pe langa asta te face sa razi foarte mult..este un ospatar mai blondut si mai nebunatic dar foarte cizelat si respectos…mie una imi place foarte mult cand el este de tura pt ca toti clienti rad cu el la mese..

26 09 2011
radu (15:37:48) :

asa si este un restaurant in care mancarea face totul,toti ospatari se poarta frumos si servesc bine.ce nu este placut dupa ce servesti mancarea si te pregatesti sa pleci cand iti deschide unul din ospatari usa si vezi toti africani de afara mai bn preferi sa dormi la chinez in cosmelie:)))

10 12 2011
Gigel (14:32:55) :

Am fost in restaurantul asta cam de 10 ori si acum cauatam un nr de tel pentru rezervare… Sigur nu-mi voi schimba planurile
Cele bune 🙂