Beware of the Papi!

postat de diana 26 03 2007

De la bun inceput trebuie sa imi cer scuze daca voi fi incoerenta. Nu mi se intampla de obicei, dar acum inca sunt sub efectul vizitei in minunatul local cu specific italian La Papi. Am  mers acolo mai ales in urma acestei recenzii de pe Metropotam. De cum am intrat, fumul de tigara si gresia nestearsa mi-au dat o strangere de inima, insa prietenul meu imi spune dragutz ca poate e unul din acele locuri care arata aiurea, dar care te loveste mai apoi cu o mancare de zile mari. Asa ca incercam sa ne gasim un loc, la nefumatori daca se poate. Chelnerul amabil ne asigura ca se fumeaza oricum si acolo. Ne asezam deci la fumatori si primim meniul de pe coperta caruia Alexandru Papadopol himself ne zambeste chinuit ( o fi mancat si el in propriul local?). Trecem peste atmosfera de bar mexican afumat cu clientela abtiguita si galagioasa pe sub care se aude un besame mucho chicios. (Si peste faptul ca nu se sterge masa intre clienti). Dupa 20 de minute apar si pastele: spaghete milaneze si paste carbonara. Cele din urma au fost recunosc comestibile, insa inecate in usturoi si ceva ce sigur nu era parmezan. Poate branza burduf? Asa ca sa se asorteze cu spaghetele milaneze care erau coplesite de … parizer. Sau sa fi fost ceva fel ieftin de sunca? Nu vom afla niciodata … Revenind, pe langa parizer pastele mele mai contineau: multe ciuperci din conserva nepreparate in nici un fel,  bulion/ pasta de rosii de-a dreptul aruncata peste fiertura de paste si muuuult muuult usturoi. Nu le-am mancat, dar a fost suficient sa le gust putin si sa ajung azi, dupa o noapte chinuita sa scriu toate astea in loc sa imi beau linistita cafeaua. Oare de ce insista atata lume sa isi faca restaurant cu specific italian? De ce Papi? Clar nu e mai usor de gatit, sau cine sustine asta nu a trecut niciodata prin Roma, pe la terasele cu mancare absolut fantastica, gustoasa, simpla si autentica. Si toate astea la oferta speciala: paste multe si proaste la pret de Trattoria! Numai La Papi!


Actions

Informations

3 responses to “Beware of the Papi!”

12 04 2007
jack (20:25:03) :

Mananc destul de des acolo si pot sa zic ca: 1. ciorbele si pizza nu sunt rele deloc (incercati ciorba a la grec, pizza casei), 2. se sterge masa intre clienti (poate ai nimerit tu un chelner/debarasator mai sictirit in ziua aia), 3. mancarea vine destul de repede, chelnerii sunt amabili si atenti.
Desi recunosc ca nu este un local cu o atmosfera si mancare fenomenale, raportul pret-calitate este per total satisfacator.

17 09 2007
Mihai (15:18:12) :

Despre “La Papi” din Otopeni as vrea sa va vorbesc.
Am comandat cateva pizza pt. firma unde lucrez si dupa 2 ore si 3 telefoane inca nu ajunsesera. Am facut foamea, anulat comanda si alta data nu mai comandam.

28 01 2008
cineva scarbit (11:28:17) :

Sambata seara, 26.01.2008, iesire in oras cu prietenii in acest jenant restaurant depe Popa Tatu.. Masa mare, fun, dar parca nu era totul OK atata timp cat chelnerul statea ca un ghimpe langa noi, privandu-ne de orice fel de intimitate. Dupa un timp, atmosfera fiind degajata, chelnerul isi permite chiar niste glumite de genul “v-am adus niste cola fara alcool” etc etc. Bun, punctul culminant consta in faptul ca, atunci cand incepem sa strangem banii ptr nota de plata, o prietena uita sa puna banii ptr ceva comandat si ii dam banii chelnerasului cu un bacsis mai mic de 10% din neatentie- adica a fost o nota de 2 mil si ceva, si a avut un bacsis de o suta si ceva de mii.. Chelnerul ia nota, pleaca, intre timp tipa isi da seama ca nu a platit ceva, chelnerasul revine, furios, arunca banii pe masa strofocat, spunandu-ne ca BACSISUL ESTE DE 10% si el TREBUIE SA IMPARTA ACESTI BANI CU BUCATARIA, IAR BANII PE CARE NOI I-AM DAT SUNT INSUFICIENTI, iar el TREBUIE SA PUNA DIN BUZUNARUL PROPRIU DIFERENTA PENTRU CEI DE LA BUCATARIE!!!!!!!! Inutil a spune ceva la aceasta atitudine…Preietenii mei, fiind in general mult prea calmi si draguti s-au inghesuit sa arunce cu bani in cocalarul infect, insa eu nu m-am putut abtine sa comentez…Si comentez, comentez, ii cer sa vorbesc cu un superior, la care replica a fost ca nu este nimeni (Era cumva restaurantul chelenerasului?)…Urmeaza glumite in care el incearca sa se faca “placut” promitandu-ne ca urmatoarea masa va fii platita de el !?! si atmosfera devine din ce in ce mai apasatoare pentru mine, din ce in ce mai degajata pentru prietenii mei. La final, iesim, vad o tipa care numara niste bani si incep sa imi vars naduful in legatura cu oxiurul..Baietasul asculta, nega, afirma ca bacsisul a fost de cativa RON (!?!), ca lumea s-a simtit bine etc..Deja era mult prea mult, iar cand spiritele s-au incins, cu o mare degajare nesimtita, pleaca de langa noi, lasandu-ma ca pe un caine care latra la luna. Este incredibil, dar adevarat- asta e tara in care traim, din pacate, insa daca toleram lipsa de bun simt, mediocritatea si atitudinea de nesimtire la adresa clientului, asa ajungem…PS. D-le Papadopol, incercati sa verificati cine a fost pe tura sambata seara (o greseala impardonabila din partea mea e ca nu am luat numele cretinului), insa il recunoasteti usor dupa aerul de smecheras de cartier, brunetel, cu o alunita mare pe fata…Intre timp, e clar ca nu voi mai pune piciorul in acest restaurant si nici nu o sa-l recomand vreodata cuiva…