terasa sau-ce-o-fi din cismigiu

postat de irn 12 07 2007

Da, vorbesc de magaoaia proletara cu pretentii de carciuma de fite italieneasca, intinsa pe o bucata buna din malurile lacului cismigiu. As fi ignorat-o total daca nu as fi avut de trei ri probleme cu ea, dar cum “alle gute Dinge sind drei”, si “gute” citindu-se aici “schlechte”, voi urla acum din toti rarunchii: pazea!

Umilirea numarul 1: grup de aproximativ 15 persoane, anul trecut in toamna, compus din profesori romani si germani, vroiam sa sarbatorim local, fiind in zona parcului si neavand timp mult la dispozitie, incheierea unei scoli de toamna. Vedem terasa mare, goala cu exceptia a vreo doua mese ocupate de chelneri plictisiti (am banuit ca era din cauza ca era o ora destul de aiurea, lume putina in parc), ma duc la unul dintre ei si il rog sa ne amenajeze o masa de 15 persoane. “A, pai nu se poate”. Cum adica? Lipiti niste mese. “Pai nu avem voie”. Sunteti cu capul? Cum sa nu se poata? Va facem consumatie, nu o favoare. Sa vina seful de sala. Reluctantly, chelnerul se face ca il cauta, pana la urma apare un domn bronzat care ne spune ca nu poate lipi mesele din restaurant, ca nu e voie (?!?), dar ca ne va organiza o masa in zona “terasei” (adica in boscheti). Zis si facut. Am mancat niste mizerii cu pretentii de salata la umbra casutei WC-ului (apropo, cu plata!), jurandu-mi ca nu mai trec pe acolo in veci.

Teapa numarul 2: Baut in total cu o prietena doua sucuri si o cafea, total 16 lei. Dau chelnerului hartie de 50 de lei, ii spun sa-mi dea rest DE LA doua sute, imi aduce restul in hartii mici (inclusiv de 1 leu), ii numar dupa ce ies din restaurant, constat ca imi daduse mai putin cu 10 lei. Bacsis 100%, spaga lui, teapa mea ca am bun simt si ma simt prost sa ma intorc sa ma cert cu el.

Umilirea numarul 3, de data recenta: iesim acum cateva zile cu niste prieteni in parc si ni se face pofta de o inghetata, de data asta terasa semi-ocupata (deh, weekend, seara), gasim o masa de patru persoane pe langa bar si…asteptam. Si asteptam again. La un moment dat (semnalele de alarma devenind din ce in ce mai acute), unul dintre noi reuseste sa prinda de sort pe unul dintre chelneri, care iritat, ne intreaba ce vrem (!!!) – well, niste meniuri ar fi bune, for starters. Mai trec niste minute bune si le primim. Alegem fiecare cate ceva si…asteptam din nou. In conditiile in care stateam fix in gura barului, ne gandeam ca vom avea vreo sansa sa oprim vreun chelner. Iata ca nu: trece vreun sfert de ora, acelasi nesimtit fudul care ne aruncase meniurile ajunge langa noi, scoate carnetelul, si incepe una dintre fetele noastre sa ii dicteze: pai eu un banana split…chelnerul, de colo “stop!”. WTF? Din seria “nu serviti si dvs. mai intai o
fripturica, un platouas”, zice: “pai n-aveti voie sa comandati doar inghetata”. You must be kidding me. Cum adica.
“Regulile casei”. Cum asa. Nu apare nimic in meniu, nu scrie nicaieri. “Pai sunt de la sine
intelese”. Esti dus cu pluta? Daca iti cer un pahar cu apa trebuie sa-mi aduci. “NU”. Ok, iar: cheama seful de sala. Si dus a fost. Nici un sef de sala, nimic.
In drum spre iesire, bufnind si traznind, identificam acelasi (sau poate o fi fost altul)
bronzat, reclamam, ala, spasit, spune ceva similar, care rima cu “daca nu serviti de la
antreuri pana la digestive ma bate sefu'”

Si noi idioti, dar mai idioti ca ii lasam sa existe. HUO!


Actions

Informations

10 responses to “terasa sau-ce-o-fi din cismigiu”

12 07 2007
Daniel (13:03:06) :

Scuze dar si tu ai o problema. Nu inteleg de ce mai te-ai dus dupa prima umilire!

12 07 2007
irn (13:17:22) :

stiu ca mi-o caut, dar 1. nu vi s-a intamplat niciodata sa va lase inspiratia in materie de restaurante/baruri/cluburi fix atunci cand va aflati langa vreo bomba de genul asta? si 2. in general sunt optimista si ma gandesc ca fazele naspa pot fi simple “scapari” ale personalului prost platit. de unde si acordarea unei a doua / a treia sanse cand ma aflu in situatii descrise la punctul 1.

12 07 2007
XeNoN (19:04:21) :

faci pariu ca te mai duci si pe urma injuri iar?

13 07 2007
irn (14:37:35) :

mazochism, recunosc. cat despre voi, feriti-va.

3 09 2007
Tudor (17:32:33) :

Am trecut de curând p-acolo. Preţuri a la Marriott şi mese lângă toaleta ecologică…

10 10 2007
buba (16:51:46) :

Fooled me once, shame on you, fooled me twice, shame on me! Tu ce-ai cautat acolo de 3 ori?!?!?!?! Mie o data mi-a fost ARHISUFICIENT! Mi s-a servit si mie replica…”doar o inghetata consumati?”

26 11 2007
xxx (03:16:55) :

din cauza ca au clienti si nu mai au nevoie de unul in plus care foloseste expresii gen: ” well, niste meniuri ar fi bune, for starters.” si bea un suc si mananca banana split cu 2 lingurite. asta e raspunsul. nici un ospatar nu are chef de glume proaste gen aceea de mai sus. traim in romania. asta nu intelegeti voi…solutia era asta.
gaseai un din ala care alerga pe acolo saracu vai de capul lui, nu il luai de sort ca nu e sclavu tau si trebuie sa il respecti daca vrei sa te respecte si ii ziceai asha intinzandu-i o suma de bani >= 10 lei:
“ia-ne si noua comanda te rog!”
poate nu putea sa vina chiar in momentul ala pentru ca avea prea multa treaba dar in 10 min se rezolva problema in mod sigur. dar daca va place sa va chinuiti chinuiti-va. sunteti masochisti”

26 11 2007
zuza (14:13:34) :

poooftim?
sa-l platesc in avans pe ospatar ca sa isi faca treaba pentru care e platit?? cred ca glumesti!
bacsisul se da numai si numai daca respectivul client este multumit de servicii. nu esti in stare sa fii suficient de rapid, nu esti organizat, treaba ta, te multumesti ca ospatar cu salariul de baza.
sincer, ideea asta de a da bani inainte de a primi mancarea ca sa fii bagat in seama mi se pare strigatoare la cer!

26 11 2007
irn (14:22:49) :

popor de sclavi, am mai zis-o 🙂

1 07 2008
radu (15:56:36) :

Asa mi s-a parut si mie, cum scrie in tratatele de bune maniere, ca bacsisul e o apreciere a modului in care ai fost servit, deci musai e la sfarsit. ori modul in care am fost servit la “Ristorante Debarcader” din Cismigiu lasa mult de dorit ca sa nu zic ca a trebuit sa umblu prin restaurant (terasa) sa caut chelnerul sa-l intreb daca mai e mult pana se face … berea. am cerut si o prajitura (torta de la casa parca). cam scump 18 lei pentru o prajitura, si aia cu blatul uscat.
In fine, capac i-a pus faptul ca ospatarul s-a apreciat singur. Peste nota de plata tiparita de casa, acesta si-a adaugat cu pixul un 10% si a modificat totalul ! Dupa aceasta a disparut din nou ca sa nu il poti intreba ce e reprezinta modificarea. la 300 RON, 10% nu este ceea ce merita ospatarul. Am intrebat seful de terasa care a explicat senin ca e … servirea.